Omega3 ir Omega6 vaidina didelį vaidmenį riebalų ir cholesterino apykaitoje – mažina cholesterino kiekį kraujyje, pasižymi antisklerotiniu, priešuždegiminiu veikimu, palankiai veikia kraujo sudėtį ir kraujagyslių būklę, normalizuoja kraujo spaudimą, stimuliuoja imuninę organizmo apsaugą. Riebiosios rūgštys silpnina kancerogenezę ir veikia kai kuriuos navikų metastazių formavimosi etapus. Didžiausią inhibitorinį poveikį turi linoleno rūgštis (Omega-3), kurios judros aliejuje yra daugiausia.
Judros aliejaus sudėtyje yra didelis kiekis magnio, vitaminų E, A, D, K, b-karotino kiekis, galingas antioksidacinis kompleksas. Pagal vitamino E kiekį judros aliejus lenkia tokius aliejus, kaip linų sėmenų, kedro, saulėgrąžų. Viename valgomajame šaukšte judros aliejaus vitamino E yra 1,5 karto daugiau negu žmogui reikalinga paros norma. Vitaminas E yra galingas antioksidantas, ypač svarbus ląstelių apsaugai nuo laisvųjų radikalų poveikio (t.y. senėjimo), aktyviai veikia lytinę ir reprodukcinę funkcijas, svarbus raumenų, širdies ir kraujagyslių darbui.
Naudojimas: Gydymo ir profilaktikos tikslu judros aliejų patartina vartoti 2-3 mėnesius po 1 valgomąjį šaukštą per dieną (ryte, prieš valgį).