- Nauja


Avižose yra gausu ląstelienos ir baltymų, daug B grupės vitaminų, folio rūgšties, cinko. Tinka vaikų ar sergančių žmonių mitybai, nes avižų produktai pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis, organizmą ir imunitetą stiprinančiomis, tonizuojančiomis, kraują gerinančiomis, šlapimą skatinančiomis.
Maistinė vertė (100 g) – 368 kcal/1551 kJ: skaidulinių medžiagų 8,1 g, angliavandenių 61 g (iš jų cukrų 1,3 g), baltymų 13 g, riebalų 6,2 g (iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 1 g), druskos 0,02 mg.
Maistinė vertė (100 g) – 368 kcal/1551 kJ: skaidulinių medžiagų 8,1 g, angliavandenių 61 g (iš jų cukrų 1,3 g), baltymų 13 g, riebalų 6,2 g (iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 1 g), druskos 0,02 mg.
gali būti sojos, riešutų, sezamo pėdsakų.