Pilno grūdo ekologiški (rudieji) ryžiai

6,50 EUR

Pilno grūdo ekologiški (rudieji) ryžiai -tai neapdoroti ryžiai, kuriuose išsaugota visa ląsteliena ir gemalas.

Kiekis
Išparduota

Rudieji ryžiai turtingi skaidulomis, esminių riebiųjų rūgščių, juose mažai riebalų, cukrų. Pilno grūdo ryžiai smarkiai skiriasi nuo baltų maistinių medžiagų kiekiu. Apdirbimo proceso, kuriuo rudi ryžiai tampa baltais, metu prarandama daugiau nei 60% maistingųjų medžiagų. Rudieji ryžiai labiausiai vertinami dėl maistinių savybių. Jie yra gerokai sveikesni už baltuosius, ypač esant aukšto cukraus, cholesterolio, nutukimo rizikai, tačiau jie virškinami sunkiau ir verdami ilgiau nei baltieji. Pilno grūdo ryžiai pasižymi žemesniu glikemijos indeksu nei kiti baltieji ryžiai, tačiau visi baltieji ryžiai turi ženkliai aukštesnį glikemijos indeksą nei atitinkamos rūšies rudieji ryžiai. Dėl turimų skaidulų, mineralų, mikroelementų ir vitaminų rudieji ryžiai padeda subalansuoti kūno svorį, cukraus kiekį kraujyje, palaiko žarnyno sveikatą, stiprina imunitetą, mažina cholesterolio kiekį, lėtina oksidacijos procesus.

Grynasis kiekis - 1000 g.
Laikyti vėsioje ir sausoje vietoje.
Geriausias iki: nurodyta ant pakuotės.
Gamintojas: la Finestra sul Cielo, Italija

Maistinė vertė 100 g: - 1490 kJ/351 kcal: riebalų 2,2 g (iš jų sočiųjų 0.7 g), angliavandenių 74 g (iš jų cukrų 1g), baltymų 7,8g, skaidulinių medžiagų 2,2 g, druskos 0.003 g.

Naudojimas: pilno grūdo (rudieji) ryžiai verda ilgiau, apie 35 – 40 minučių, tačiau visiškai nesuverda, išlieka birūs ir traškūs, todėl ypač tinka patiems įvairiausiems patiekalams gaminti.

Sudedamosios dalys: 100 % Pilno grūdo ryžiai*(*sertifikuota ekologiška žaliava).


8017977009235