

Ekologiškas agavų sirupas
* Kontrolės įstaigos kodas NL-BIO-01
ES / ne ES žemės ūkis
Kontrolę vykdo VŠĮ Ekoagros LT-EKO-001
Agavų augalą sudaro 85% fruktozė.O glikemijos indeksas (GI) vos viršyja 10 (skalėje nuo 0 iki 100).
Glikemijos indeksas matuoja angliavandenių įtaką gliukozės ir insulino kiekio svyravimams kraujyje. Ir nurodo kaip produktas padidina gliukozės kiekį kraujyje, lyginant su gryna gliukoze. Esant aukštam produkto glikemijos indeksui (pvz., cukrus, balta duona, medus, bulvės, balti ryžiai), jų kiekis kraujyje pakyla staiga, ir staiga krenta. Tokie svyravimai yra žalingi žmogaus organizmui. Nuolat vartojant aukšto GI angliavandenius, gali sutrikti endokrininė sisema bei medžiagų apytaka ir imti vystytis II tipo diabetas. Žemo glikemijos indekso angliavandenių dieta ypač aktuali žmonėms, sergantiems diabetu, širdies ir kraujagyslių ligomis, turintiems viršsvorio.
Maistinė vertė 100 g: 1298 kJ/310 kcal: riebalų 0 g (iš jų sočiųjų 0 g), angliavandenių 78 g (iš jų cukrų 77 g), skaidulinių medžiagų 5 g, baltymų 0 g, druskos 0 g.