Chia sėklos (ispaninis šalavijas) 450 g.

4,30 EUR

CHIA sėklos – lietuviškas pavadinimas ''ispaninis šalavijas", tai juodai baltos itin maistingos sėklos, kilusios iš Centrinės Amerikos.

Šiose sėklose yra B1, B2, B3 vitaminų ir žmogaus organizmui būtinų mineralų: kalcio, kalio, cinko, geležies ir kt. Jų sudėtyje taip pat yra Omega-3 ir Omega-6 riebalų rūgščių, kurios yra labai svarbios organizmui, nes jose yra fosfatų, lecitino, reguliuojančio cholesterolio kiekį kraujyje, taip pat vitamino E, kuris lėtina senėjimo procesą ir padeda užkirsti kelią vėžiui, cukriniam diabetui bei širdies ligoms.

Kiekis

CHIA sėklų nauda:

  • sėklos labai maistingos — turi daugiau maistingų medžiagų nei dauguma vaisių, daržovių, sėklų ir grūdų;
  • sugeria 9-12 kartų daugiau vandens nei pati sveria, tad jų suvalgius, organizmas kurį laiką bus prisotintas vandens;
  • sumažina cholesterolio kiekį organizme;
  • stabilizuoja cukrų kraujyje;
  • lengvai virškinamos net jei praryjamos nekramtytos;
  • atlieka žarnyno valymo funkciją;
  • gerina susikaupimą ir koncentraciją;
  • suteikia energijos ir ištvermės;
  • pagerina širdies ir kraujagyslių būklę;
  • puikus maistas norintiems sulieknėti;
  • padeda organizmui atsigauti bei sustiprėti.

Maistinė vertė 100g.: 1785 kJ/434 kcal: baltymų 17.6 g, riebalų 31.2 g (iš jų sočiųjų 6.1 g, mononesočiųjų 2.9 g, polinesočiųjų 22.3 g (Omega-3 18g, Omega-6 4.2 g)), natrio 20mg, angliavandenių 1.3 g (iš jų cukrų 1.2 g), skaidulinių medžiagų 38.7 g

Kaip vartoti: rekomenduojama paros norma 10 – 15 g. Šios sėklos yra labai lengvai virškinamos — jų nebūtina sumalti ar mirkyti, jos puikiai tinka naudoti tiesiai beriant ant patiekalo. Chia sėklų skonis yra neutralus, todėl jos gali būti panaudotos daugelyje patiekalų — puikiai tiks padažuose, kokteiliuose, pudinguose ar tiesiog ant salotų ar duonos. Neutralus jų skonis nepakeis patiekalo skonio, tačiau pridės organizmui daug būtinų maistingų medžiagų!

sudedamosios dalys: chia sėklos


25 Prekės

11 kitos prekės toje pačioje kategorijoje:

Bolivinės balandos 250 g.

2,70 EUR

Bolivinė balanda (kynva) – inkų auksas. Šie Pietų Amerikos indėnų auginti ir buvę mitybos pagrindo augalai.

Kynva – labai svarbus proteinų (baltymų) šaltinis, ypač rekomenduojamas vegetarams, nes kynvos baltymų grandinė labai artima mėsos grandinei. Bolivinių balandų sėklos – vertingas maistas sergantiesiems diabetu – turi itin žemą glikemijos indeksą (35), todėl nesukelia cukraus kiekio kraujyje šuolių, ilgam suteikia sotumo jausmą, puikiai.

Bolivinė balanda ypatingai vertinama kaip visapusė maistinė kultūra, sėklose randama net devynių rūšių pagrindinių aminorūgščių, kurių proporcija, vertinant naudą žmogui, beveik ideali. Aminorūgštys padeda atsinaujinti žmogaus organizmo audiniams, turi teigiamos įtakos hormonų ir fermentų gamybai, palaiko organizmo atsparumą ligoms.

Ekologiška miško spanguolių pasta, 500 gr.

10,00 EUR

Tai – 100 % homogenizuotos, ekologiškos, pasterizuotos miško SPANGUOLĖS. Lietuvoje pagamintas ekologiškas produktas, kurio sudėtyje 100 % miško uogos.

Spanguolės nauda sveikatai
Prevencija prieš šlapimo takų infekcijas
Padeda kovojant su inkstų ir šlapimo pūslės problemomis
Padeda stiprinti imunitetą
Padeda kovoti su onkologiniais susirgimais
Apsaugo nuo dantų problemų
Padeda kovoti su širdies ir kraujagyslių ligomis
Gerina medžiagų apykaitą ir virškinimo sistemos darbą
Sumažina riziką susirgti odos ligomis
Savybės prieš senėjimą
Gerina protinę veiklą ir atmintį

Bolivinės balandos 450 g.

3,60 EUR 4,10 EUR

Bolivinė balanda (kynva) – inkų auksas. Šie Pietų Amerikos indėnų auginti ir buvę mitybos pagrindo augalai.

Kynva – labai svarbus proteinų (baltymų) šaltinis, ypač rekomenduojamas vegetarams, nes kynvos baltymų grandinė labai artima mėsos grandinei. Bolivinių balandų sėklos – vertingas maistas sergantiesiems diabetu – turi itin žemą glikemijos indeksą (35), todėl nesukelia cukraus kiekio kraujyje šuolių, ilgam suteikia sotumo jausmą, puikiai.

Bolivinė balanda ypatingai vertinama kaip visapusė maistinė kultūra, sėklose randama net devynių rūšių pagrindinių aminorūgščių, kurių proporcija, vertinant naudą žmogui, beveik ideali. Aminorūgštys padeda atsinaujinti žmogaus organizmo audiniams, turi teigiamos įtakos hormonų ir fermentų gamybai, palaiko organizmo atsparumą ligoms.

Chia sėklos (ispaninis šalavijas) 1000 g.

6,80 EUR

CHIA sėklos – lietuviškas pavadinimas ''ispaninis šalavijas", tai juodai baltos itin maistingos sėklos, kilusios iš Centrinės Amerikos.

Šiose sėklose yra B1, B2, B3 vitaminų ir žmogaus organizmui būtinų mineralų: kalcio, kalio, cinko, geležies ir kt. Jų sudėtyje taip pat yra Omega-3 ir Omega-6 riebalų rūgščių, kurios yra labai svarbios organizmui, nes jose yra fosfatų, lecitino, reguliuojančio cholesterolio kiekį kraujyje, taip pat vitamino E, kuris lėtina senėjimo procesą ir padeda užkirsti kelią vėžiui, cukriniam diabetui bei širdies ligoms.

Bolivinės balandos 950 g.

6,70 EUR

Bolivinė balanda (kynva) – inkų auksas. Šie Pietų Amerikos indėnų auginti ir buvę mitybos pagrindo augalai.

Kynva – labai svarbus proteinų (baltymų) šaltinis, ypač rekomenduojamas vegetarams, nes kynvos baltymų grandinė labai artima mėsos grandinei. Bolivinių balandų sėklos – vertingas maistas sergantiesiems diabetu – turi itin žemą glikemijos indeksą (35), todėl nesukelia cukraus kiekio kraujyje šuolių, ilgam suteikia sotumo jausmą, puikiai.

Bolivinė balanda ypatingai vertinama kaip visapusė maistinė kultūra, sėklose randama net devynių rūšių pagrindinių aminorūgščių, kurių proporcija, vertinant naudą žmogui, beveik ideali. Aminorūgštys padeda atsinaujinti žmogaus organizmo audiniams, turi teigiamos įtakos hormonų ir fermentų gamybai, palaiko organizmo atsparumą ligoms.

Chia sėklos (ispaninis šalavijas) 250 g.

2,80 EUR

CHIA sėklos – lietuviškas pavadinimas ''ispaninis šalavijas", tai juodai baltos itin maistingos sėklos, kilusios iš Centrinės Amerikos.

Šiose sėklose yra B1, B2, B3 vitaminų ir žmogaus organizmui būtinų mineralų: kalcio, kalio, cinko, geležies ir kt. Jų sudėtyje taip pat yra Omega-3 ir Omega-6 riebalų rūgščių, kurios yra labai svarbios organizmui, nes jose yra fosfatų, lecitino, reguliuojančio cholesterolio kiekį kraujyje, taip pat vitamino E, kuris lėtina senėjimo procesą ir padeda užkirsti kelią vėžiui, cukriniam diabetui bei širdies ligoms.