Erškėtuogių tyrelė, ekologiška (220g.)

4,70 EUR

Tyrelėje yra tik natūralių vitaminų ir mineralų, kurie yra išsaugomi dėl minimalaus pasterizavimo ir slėgio taikymo ekologinės gamybos proceso metu. Sudėtyje nėra cukraus, druskos, krakmolo, miltų, pridėtų vitaminų, vandens, GMO, kvapiųjų medžiagų, dažiklių ir konservantų.Be glitimo.

Kiekis

Erškėtuogės turi didžiausią vitamino C kiekį iš visų Lietuvoje augančių uogų.

Vitaminas C erškėtrožių vaisiuose yra labai stabiliuose junginiuose ir gerai išsilaiko netgi juos termiškai apdorojant.

Padeda kovoti su sezoniniais peršalimais, gerina nuotaiką, stiprina imunitetą ir itin teigiamai veikia širdies, kraujagyslių sistemos bei galvos smegenų veiklą, erškėtuogės itin veiksmingos, sergant sąnarių ligomis. Bendrai stiprina visą organizmą, varo skysčius, tulžį, kovoja su uždegimais ir pasižymi baktericidiniu poveikiu.

 

Vitaminai C, P, PP, B1, B2, K, E, o taip pat alfa- ir betakarotenas.
• Cukrūs: gliukozė, fruktozė, sacharozė, ksilozė.
• Organinės rūgštys: linolo, linoleno, citrinos, obuolių, stearino, palmitino, arachino.
• Mikroelementai: kalis, kalcis, magnis, geležis.
• Mikroelementai: cinkas, varis, kobaltas, manganas, aliuminis, fosforas, selenas, natris, molibdenas, stroncis, nikelis.
• Pektinai.
• Rauginės medžiagos.
• Steroidai ir jų junginiai.
• Flavonoidai.
• Alifatiniai angliavandeniai.

NAUDA
•Mažina cholesterolio kiekį kraujyje.
•Stimuliuoja lytinių liaukų funkcijas ir tonizuoja.
•Sureguliuoja virškinimą, kepenų ir inkstų darbą.
Stiprina kapiliarus ir kraujagyslių sieneles.
•Normalizuoja širdies ir kraujagyslių sistemos darbą.
Padeda sustabdyti kraujoplūdžius.
•Skatina audinių regeneraciją.
Didina organizmo atsparumą kenksmingoms medžiagoms.
Mažina nervinių ligų riziką.
•Erškėtuogės rekomenduojamos esant avitaminozei, mažakraujystei.


Įtraukę erškėtuoges į savo atžalos valgiaraštį apsaugosite ją nuo sezoninių peršalimo ligų, pagerinsite imunitetą, sumažinsite
hiperaktyvumo riziką. Be to, sustiprinsite mažylio kraujagyslių sieneles, normalizuosite virškinimą ir apsaugosite nuo pilvuko dieglių.

Šio augalo negalima vartoti sergantiesiems gastritu ir skrandžio ar dvylikapirštės žarnos opalige paūmėjimo atveju, nes jo uogose labai daug rūgščių. Netinka erškėtuogės ir astmininkams bei žmonėms, kenčiantiems dėl tromboflebito ir trombozės, nes tirština kraują ir didina jo krešumą.


Maistinė vertė: 100 g 645 kJ / 152 kcal, riebalai <0,5g, (iš kurių sotieji <0,1g), angliavandeniai 35g, (iš jų cukrų 31g), skaidulinės medžiagos 2,5g, baltymai 0,7g, druska 0,04g.

 Erškėtuogių* tyrė (70%), koncentruota obuolių* tyrė (28,6%), pektinas, citrinos rūgštis. * - iš ekologinių ūkių. 


8017977019364
4 Prekės

16 kitos prekės toje pačioje kategorijoje:

Chia sėklos (ispaninis šalavijas) 450 g.

4,30 EUR

CHIA sėklos – lietuviškas pavadinimas ''ispaninis šalavijas", tai juodai baltos itin maistingos sėklos, kilusios iš Centrinės Amerikos.

Šiose sėklose yra B1, B2, B3 vitaminų ir žmogaus organizmui būtinų mineralų: kalcio, kalio, cinko, geležies ir kt. Jų sudėtyje taip pat yra Omega-3 ir Omega-6 riebalų rūgščių, kurios yra labai svarbios organizmui, nes jose yra fosfatų, lecitino, reguliuojančio cholesterolio kiekį kraujyje, taip pat vitamino E, kuris lėtina senėjimo procesą ir padeda užkirsti kelią vėžiui, cukriniam diabetui bei širdies ligoms.

Chia sėklos (ispaninis šalavijas) 1000 g.

6,80 EUR

CHIA sėklos – lietuviškas pavadinimas ''ispaninis šalavijas", tai juodai baltos itin maistingos sėklos, kilusios iš Centrinės Amerikos.

Šiose sėklose yra B1, B2, B3 vitaminų ir žmogaus organizmui būtinų mineralų: kalcio, kalio, cinko, geležies ir kt. Jų sudėtyje taip pat yra Omega-3 ir Omega-6 riebalų rūgščių, kurios yra labai svarbios organizmui, nes jose yra fosfatų, lecitino, reguliuojančio cholesterolio kiekį kraujyje, taip pat vitamino E, kuris lėtina senėjimo procesą ir padeda užkirsti kelią vėžiui, cukriniam diabetui bei širdies ligoms.

Bolivinės balandos 250 g.

2,70 EUR

Bolivinė balanda (kynva) – inkų auksas. Šie Pietų Amerikos indėnų auginti ir buvę mitybos pagrindo augalai.

Kynva – labai svarbus proteinų (baltymų) šaltinis, ypač rekomenduojamas vegetarams, nes kynvos baltymų grandinė labai artima mėsos grandinei. Bolivinių balandų sėklos – vertingas maistas sergantiesiems diabetu – turi itin žemą glikemijos indeksą (35), todėl nesukelia cukraus kiekio kraujyje šuolių, ilgam suteikia sotumo jausmą, puikiai.

Bolivinė balanda ypatingai vertinama kaip visapusė maistinė kultūra, sėklose randama net devynių rūšių pagrindinių aminorūgščių, kurių proporcija, vertinant naudą žmogui, beveik ideali. Aminorūgštys padeda atsinaujinti žmogaus organizmo audiniams, turi teigiamos įtakos hormonų ir fermentų gamybai, palaiko organizmo atsparumą ligoms.