Ryžių miltai lengvai virškinami, tinka pirmosioms kūdikių košelėms. Jie yra be glitimo. Ryžių miltai gaminami iš visiškai sumaltų ryžių kruopų. Ryžių miltai yra puikus kvietinių miltų pakaitalas, puikiai tinka duonos, pyragaičių ir sausainių kepiniams, taip pat gali būti naudojamas kaip padažų ir sriubų tirštiklis. Ryžių miltai labai sugeria skysčius, todėl gaminant skysčio reiks pilti gerokai daugiau nei įprastai
Maistinė vertė (100 g) - 1471kJ/346kcal: riebalai 0,6g, (iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0,2 g), angliavandeniai 78 g, (iš kurių cukrų 0,2 g), skaidulinės medžiagos 2 g, baltymai 7 g, druska 0 g.
Ekologiški tapijokos miltai - krakmolas. Be cukrų ir riebalų.
Tapijoka gaminama iš manijokos (lot. Manihot esculenta) augalo šaknies. Tai balti, į krakmolą panašūs saldoki milteliai. Rekomenduojama alergiškų žmonių mitybai.